Satul din România care s-a transformat dintr-un loc pustiu în atracţia culturală a Europei

Postat la 08 iulie 2016 4623 afişări

Satul din România care s-a transformat dintr-un loc pustiu în atracţia culturală a Europei

Un sat din România, în care în perioadele obişnuite ale anului este aproape pustiu, doar vreo 30 de locuitori mai rămânând aici, a devenit atracţia culturală a Europei. Când a început totul, în urmă cu aproape 20 de ani, nu exista decât speranţa că într-o zi, micul sătuc va fi vizitat de mii de turişti.

„În timpul săptămânii, în perioadele obişnuite sunt vreo 30 de locuitori în acel sat, care a fost părăsit de etnicii pemi care au locuit aici până prin 90 şi care au plecat în Germania, din care au şi venit în urmă cu 200 de ani. Casele au fost cumpărate de câţiva timişoreni şi bucureşteni care le-au transformat într-un sat de vacanţă. Fiind un sat de vacanţă şi fiind în proprietatea unor persoane urbane, în timpul săptămânii e aproape gol. De aici şi liniştea maximă care pune stăpânire de luni până vineri pe acest frumos sat de munte”, spune cel care care a crezut în puterea proiectului său.

Află aici care este satul din România care s-a transformat dintr-un loc pustiu în atracţia culturală a Europei

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atractie,
romania,
transformare
/actualitate/satul-din-romania-care-s-a-transformat-dintr-un-loc-pustiu-in-atractia-culturala-a-europei-15519134
15519134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.