Sarkozy isi inaugureaza noul avion prezidential pentru a merge la summitul G20

Postat la 11 noiembrie 2010 41 afişări

Nicolas Sarkozy si-a inaugurat joi, pentru a merge la summitul G20 de la Seul, noul sau avion de lung-curier, un Airbus A330, special transformat pentru presedintele francez.

Nicolas Sarkozy va putea ajunge direct in capitala sud-coreeana gratie acestui avion care are o autonomie de zbor de 12.500 de kilometri, fata de 7.000 de kilometri cat aveau cele doua avioane Airbus A319 pe care le inlocuieste, potrivit presedintiei franceze. Denumit ironic de presa franceza "Air Sarko One", noul avion apartine flotei guvernamentale, dar va fi rezervat cu prioritate deplasarilor sefului statului.Achizitionat la mana a doua de la compania Air Caraibes, acest A330, cu o capacitate initiala de 324 de locuri, a fost transformat intr-un avion cu 60 de locuri, o camera, o baie si o sala de sedinte, potrivit Ministerului Apararii, fiind dotat cu toate mijloacele "moderne, sigure si fiabile" de comunicare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sarkozy,
avion,
summit G20
/actualitate/sarkozy-isi-inaugureaza-noul-avion-prezidential-pentru-a-merge-la-summitul-g20-7709460
7709460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.