Sarkozy a revenit în topul celor mai importanţi 50 de francezi şi îl devansează pe Hollande

Postat la 05 august 2013 55 afişări

Nicolas Sarkozy a revenit în această vară pe locul 20 în topul primelor 50 de personalităţi franceze, după ce a ieşit din acest top anul trecut, plasându-se mai bine decât în 2007, după alegeri, dar şi faţă de François Hollande, care se află pe locul 44, relatează Le Journal du Dimanche online.

Sarkozy a revenit în topul celor mai importanţi 50 de francezi şi îl devansează pe Hollande

 Potrivit publicaţiei Le Journal du Dimanche, fostul preşedinte francez este "plebiscitat" pe locul 3 al acestui clasament de către categoria de vârsta de peste 65 de ani, considerată un adevărat "rezervor" de voturi al dreptei, după Simone Veil şi Charles Aznavour. "Este o surpriză, o ruptură cu una dintre legile Top 50, potrivit căreia politicienii nu reuşesc deoarece clivează enorm", notează Frédéric Dabi, adjunctul directorului general al institutului Ifop.

"Este absolut idolatrizat de către simpatizanţii dreptei", relevă Dabi, care emite două ipoteze pentru a explica acest lucru. Este vorba, în primul rând, despre o "nostalgie a simpatizanţilor dreptei (care), având în vedere situaţia UMP, cred doar în Sarkozy pentru scoaterea partidului din toropeală", apreciază el, adăugând că fostul şef de stat este perceput ca "posibilul salvator al dreptei".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sarkozy-a-revenit-in-topul-celor-mai-importanti-50-de-francezi-si-il-devanseaza-pe-hollande-11210103
11210103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.