Şapte dintre cele mai fascinante peşteri ale lumii se află în România - GALERIE FOTO

Postat la 10 decembrie 2016 839 afişări

Dacă faci parte din categoria persoanelor pasionate de călătorii subterane şi nu vă hotărâţi ce destinaţie să alegeţi, următoarele patru peşteri sunt speciale pentru tine, căci se află în România.

Specialiştii asigură că aceste peşteri sunt unice în toată Europa. Kilometri de drumuri subterane infinite, dar şi cu mai multe nivele, amatorii fără ghid ar putea să se rătăcească pe vechi printre camerele fascinante de sub pământ.

Peştera Muierii

Una dintre cele mai fascinante lucrări ale naturii se află săpată în inima masivului calcaros de pe raza comunei gorjene Baia de Fier. Se spune că aici se petrec minuni, iar sălile sale interioare, scobite în stâncă, au efecte curative asupra câtorva boli.

Peştera Muierilor, aşa cum i se spune de când pământul, este un loc magic şi plin de mistere, locul în care femeile care nu pot avea copii îşi găsesc „leacul”, potrivit stiri.tvr.ro.

Peştera este lungă de aproximativ 3.600 de metri şi este formată din 4 nivele. Etajul rezervat turiştilor se află la 40 de metri înălţime şi este lung de 573 de metri. Peştera Muierii, “sculptată” de râul Galbenul, cuprinde mai multe încăperi şi formaţiuni spectaculoase, toate completate de grupuri uimitoare de stalactite şi stalagmite.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.