Sănătatea e în comă financiară. Soluţiile: programarea bolnavilor şi trimiterea lor „la cumpărături” la farmacie

Postat la 10 august 2010 5 afişări

Ştirile despre spitale care au rămas fără fonduri au ajuns ceva obişnuit în România. Mai nou, nici unele cadre medicale nu sunt plătite la timp.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat pentru Gândul că majoritatea unităţilor spitaliceşti nu mai au bani pentru a asigura servicii medicale. "Majoritatea spitalelor au epuizat deja fondurile alocate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Materialele spitaliceşti (aţa chirurgicală, seringi, pansamente - n.red.) şi medicamentele vor mai ajunge cel mult o săptămână - două pentru tratarea pacienţilor, deoarece banii alocaţi de buget pentru sănătate ajungeau până în luna iulie, după preconizările făcute", spune prof. dr. Astărăstoaie. Acesta completează că centrele universitare sunt singurele care mai dispun atât de materiale sanitare, cât şi de medicamente, deoarece aceste spitale au un regim mai privilegiat.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
bani,
fonduri,
spitale,
bolnavi
/actualitate/sanatatea-e-in-coma-financiara-solutiile-programarea-bolnavilor-si-trimiterea-lor-la-cumparaturi-la-farmacie-6826630
6826630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.