Samsung investeşte minim două miliarde de dolari în biotehnologie, unde vrea să devină o forţă

Postat la 12 mai 2014 36 afişări

Samsung Group a transformat divizia de electronice în cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, devansând Apple, iar acum ţinteşte industria biotehnologiei, unde vrea să investească minim două miliarde de dolari, obiectivul fiind să devină o forţă în domeniu.

Samsung investeşte minim două miliarde de dolari în biotehnologie, unde vrea să devină o forţă

 Grupul sud-coreean intenţionează să investească cel puţin două miliarde de dolari în biofarmaceutice, inclusiv în segmentul produselor biosimilare, care sunt versiuni mai ieftine dar identice ale medicamentelor biotehnologice originale, ale căror patente au expirat.

Farmaceuticele biosimilare sunt medicamente biologice, adică medicamente al căror ingredient activ este produs din organisme vii, cum ar fi celule de plante sau animale, bacterii, virusuri sau drojdie. Medicamentele convenţionale sunt fabricate de obicei prin sinteză chimică, potrivit informaţiilor de pe site-ul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Samsung, cu venituri anuale de 327 de miliarde de dolari, vrea să se dezvolte în domeniul biotehnologiei, industrie care potrivit estimărilor ar urma să genereze în cinci ani vânzări de peste 220 de miliarde de dolari.

Pe măsură ce piaţa electronicelor ajunge la saturaţie, preşedintele grupului, Lee Kun Hee, a început să investească în noi domenii care să susţină dezvoltarea Samsung.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/samsung-investeste-minim-doua-miliarde-de-dolari-in-biotehnologie-unde-vrea-sa-devina-o-forta-12620795
12620795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.