S&P: Ratingul Frantei ar putea intra in categoria "junk" pana in 2040

Postat la 10 iunie 2011 9 afişări

Franta si-ar putea pierde in urmatorii ani ratingul de top "AAA" si ar putea intra in categoria "junk" pana in 2040, daca nu adopta reforme pentru reducerea cheltuielilor prea mari ale statului, a avertizat vineri agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P).

Cresterea cheltuielilor cu sanatatea si cu pensiile va pune tot mai multa presiune pe ratingul de credit al tarii, incepand din 2014-2016. "Este putin probabil ca S&P sa mentina ratingul AAA acordat statului francez" in absenta unor noi reforme pe termen lung, se arata intr-un raport al S&P privind impactul imbatranirii populatiei. Guvernul francez a afirmat in repetate randuri ca este hotarat sa-si pastreze ratingul AAA, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost adoptata anul trecut o reforma a sistemului de pensii care va creste treptat varsta minima de pensionare de la 60 la 62 de ani si varsta minima de retragere din activitate cu pensie completa de la 65 la 67 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
s&p,
rating,
evaluare
/actualitate/s-p-ratingul-frantei-ar-putea-intra-in-categoria-junk-pana-in-2040-8331534
8331534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.