S-au vândut şapca şi carnetul de partid ale lui Nicolae Ceauşescu

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 martie 2015 133 afişări

Carnetul de partid al lui Nicolae Ceauşescu a stârnit interes la licitaţia organizată de Artmark, preţul său crescând de mai mult de şase ori într-un minut, de la 300 euro la 2.000 euro. Cumpărătorul nu a dezvăluit destinul carnetului, însă a lăsat de înţeles presei prezente că publicul va mai avea ocazia să vadă acest artefact al comunismului, acesta neintrând într-o colecţie private.

S-au vândut şapca şi carnetul de partid ale lui Nicolae Ceauşescu

Tot la capitolul obiecte de colecţie s-au aflat şi geanta şi portmoneul Gucci ale Elenei Ceauşescu (adjudecate cu 1.400 euro), ceasul Tressa a lui Nicolae Ceauşescu (adjudecat cu 2.750 euro), dar şi şapca emblematică a acestuia (adjudecată pentru 350 euro).

Cele mai bune rezultate ale secţiunii de artă realist-socialiste, adjudecată în proporţie de aproximativ 80%, au fost înregistrate de "Lenin vorbind mulţimii" de Boris Caragea (4.500 euro) şi "Scânteia" lui Constantin Artachino (4.500 euro). De asemenea obiectele de colecţie specifice perioadei au fost apreciate, spre ex. Iliuţă Pronosport (mascota Loto-Prono) fiind adjudecat pentru 250 euro (de cinci ori mai mult decât pornirea).

Licitaţia Epoca de Aur a ajuns la 40.000 euro, completând totalul de aproape 100.000 euro obţinut de Licitaţia de Valori Tradiţionale. Cea mai valoroasă achiziţie din cadrul Licitaţiei de Valori Tradiţionale a reprezentat-o adjudecarea operei "Ghiocel" de Nicolae Grigorescu pentru 18.000 euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-au-vandut-sapca-si-carnetul-de-partid-ale-lui-nicolae-ceausescu-14066006
14066006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.