S-au aprins luminile de Crăciun la Vatican (GALERIE FOTO, VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 decembrie 2011 113 afişări

Pomul de Crăciun din Piaţa Sf. Petru din Roma, oferit anul acesta Vaticanului de Biserica Catolică din Ucraina, este un molid care provine din regiunea Transcarpatia, înalt de 30 de metri şi împodobit cu 2.500 de ornamente furnizate tot de Ucraina.

Ceremonia de aprindere a luminilor din pomul de Crăciun a avut loc vineri, în prezenţa delegaţiei de oficiali şi clerici ucraineni, în frunte de Sviatoslav Şevciuk, arhiepiscopul catolic de Kiev-Halici, şi din care au făcut parte şi membri ai Bisericii Ortodoxe, inclusiv arhiepiscopul de Poltava şi Mirgorod. Un cor de copii şi tineri, însoţit de o orchestră, a cântat apoi cântece ucrainene. Luminile festive au fost aprinse de unul dintre copiii ucraineni.

S-au aprins luminile de Crăciun la Vatican (GALERIE FOTO)

Molidul, împodobit cu 2.500 de ornamente furnizate tot de Ucraina, a fost ales dintr-o serie de 43 de copaci ale căror fotografii au fost trimise la Vatican. În Piaţa Sf. Petru, uriaşul arbore a fost aşezat lângă scena tradiţională a Naşterii Domnului, închipuind ieslea unde se află Sf. Maria, Sf. Iosif, pruncul, magii şi animalele. "Cu luminile sale, bradul de Crăciun ne invită pe fiecare să aprindem o lumină în ceilalţi, prin exemplul şi mărturia noastră, şi să fim uniţi, solidari unul cu celălalt, să construim o lume a dreptăţii şi a păcii", le-a spus celor prezenţi arhiepiscopul Giuseppe Bertello.

"Pomul de Crăciun şi scena ieslei Domnului sunt elemente ale acelei atmosfere tipice de Crăciun care face parte din moştenirea spirituală a comunităţilor noastre - un climat de intimitate familială şi religiozitate pe care trebuie să-l păstrăm, inclusiv în societăţile moderne unde aplecarea excesivă spre consum şi căutarea bunurilor materiale par uneori să prevaleze", a comentat Papa Benedict al XVI-lea, conform agenţiei Zenit.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-au-aprins-luminile-de-craciun-la-vatican-galerie-foto-video-9070548
9070548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.