Rusia, tara in care Putin scapa de acuzatiile pentru atentate

Postat la 05 aprilie 2010 14 afişări

Metroul moscovit, cunoscut pentru punctualitatea si stralucirea statiilor care pun in umbra chiar si constructiile subterane de la New York, a inceput sa isi revina la normal saptamana trecuta. Totusi, calatorii inca se uita peste umar si arunca priviri suspecte unul spre celalalt (Ar putea fi el? Sau ea?), permitand virusului terorismului sa intre in viata lor de zi cu zi.

Nimeni nu s-a gandit sa il invinovateasca pe Vladimir Putin pentru atentate. In alte tari, liderii politici ar putea plati, macar din punct de vedere politic, pretul pentru a nu fi prevenit un atac atat de devastator precum cel al sinucigasilor de lunea trecuta. Daca ceva este sigur, atunci terorismul si nelinistea din zonele rusesti dominate de musulmani au servit intotdeauna consolidarii puterii lui Putin.

Putin s-a folosit de conflict pentru a se pozitiona drept un aprig luptator impotriva terorii care este dispus sa faca orice pentru a proteja populatia de fanaticii religiosi. Iar atunci cand eforturile in lupta cu acestia esueaza, orice fel de vina se indreapta, de obicei, catre subordonatii sai, si nicidecum catre liderul insusi.

Lunea trecuta, doua explozii s-au produs in statiile de metrou Lubianka si Park Kulturi din centrul Moscovei, provocand moartea a zeci de persoane.

Cititi mai multe despre atentatele de la Moscova intr-o ampla analiza din New York Times.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Moscova,
Rusia,
atentat,
Putin,
efecte
/actualitate/rusia-tara-in-care-putin-scapa-de-acuzatiile-pentru-atentate-5815131
5815131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.