Rusia lansează la Kaliningrad manevre militare "comparabile" cu cele ale NATO

Postat la 10 iunie 2014 48 afişări

Rusia a demarat manevre militare în enclava europeană Kaliningrad "comparabile" cu cele pe care NATO le desfăşoară în apropierea frontierei sale cu ţările baltice, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova.

Rusia lansează la Kaliningrad manevre militare "comparabile" cu cele ale NATO

 "Numărul participanţilor la manevre în regiunea Kaliningrad, forţele şi mijloacele puse în funcţiune de Ministerul rus al Apărării sunt comparabile cu numărul persoanelor, armelor şi echipamentelor militare implicate în exerciţiile de la frontieră desfăşurate de ţările NATO", a anunţat ministerul rus într-un comunicat.

Aceste manevre ruseşti au loc "în acelaşi timp" cu exerciţiul naval multilateral "Baltops" şi cel terestru "Saber Strike", organizate în fiecare an din 2010 de către NATO în ţările baltice, a anunţat ministerul.

Kaliningrad este un oraş din Rusia total izolat de teritoriul rus, situat între Polonia şi Lituania.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-lanseaza-la-kaliningrad-manevre-militare-comparabile-cu-cele-ale-nato-12730156
12730156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.