Rusia cere companiilor să se delisteze de la bursele din străinătate, pentru securitate economică

Postat la 08 aprilie 2014 94 afişări

Companiile ruse ar trebui să ia în considerare delistarea acţiunilor de la bursele străine şi tranzacţionarea acestora la Moscova, pentru creşterea securităţii economice, pe fondul tensiunilor legate de Ucraina, potrivit vicepremierului Igor Şuvalov.

Rusia cere companiilor să se delisteze de la bursele din străinătate, pentru securitate economică

 "Companiile şi consiliile lor de administraţie ar trebui să analizeze dacă este necesar ca acţiunile să fie tranzacţionate în continuare pe bursele străine. Este o problemă de securitate economică", a spus Şuvalov marţi, după o şedinţă de guvern, transmite Bloomberg.

Anexarea Crimeei de către Rusia, luna trecută, a determinat Statele Unite şi Uniunea Europeană să impună sancţiuni unor oficiali ruşi şi unor bănci din această ţară, în timp ce guvernul de la Moscova a fost nevoit să anuleze emisiuni de obligaţiuni denominate în ruble în cinci din ultimele şase săptămâni.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-cere-companiilor-sa-se-delisteze-de-la-bursele-din-strainatate-pentru-securitate-economica-12430644
12430644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.