Rusia ar putea introduce preţuri maximale la alimentele de bază

Autor: Florentina Dragu Postat la 03 februarie 2015 220 afişări

Autorităţile de la Moscova analizează introducerea de preţuri maximale pentru alimentele de bază pentru a tempera impactul deprecierii rublei, a declarat vicepremierul Arkadi Dvorkovich.

"Trebuie să găsim o modalitate eficientă pentru a introduce (restricţiile privind preţurile alimentelor - n.r.) în textul legii", a declarat Dvorkovich, citat de Sputnik News.

Dvorkovich a adăugat că serviciul federal antimonopol din Rusia (FAS) ar putea primi competenţe extinse pentru implementarea restricţiilor, relatează Sputnik News, citată de Wall Street Journal.

Scăderea semnificativă a rublei faţă de dolar şi euro, declinul cotaţiilor petrolului şi interdicţia impusă de Rusia asupra importurilor de alimente din ţările din Vest, în replică la sancţiunile economice internaţionale, au dus la creşterea inflaţiei, care în decembrie a atins 11,4%.

Potrivit estimărilor ministerului Economiei, inflaţia va accelera la 12% la finele acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ALIMENTE,
PREŢURI
/actualitate/rusia-ar-putea-introduce-preturi-maximale-la-alimentele-de-baza-13801659
13801659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.