Rusia acuză Ucraina că vrea să "rezolve militar" conflictul din est şi cere Germaniei s-o împiedice

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 11 februarie 2015 88 afişări

Rusia speră ca ţările occidentale, inclusiv Germania, să împiedice posibile încercări ale Kievului de a "rezolva militar" conflictul din estul ţării, a declarat ambasadorul rus în Germania Vladimir Grinin, relatează portalul rus Sputnik.

"Ne-ar plăcea să sperăm că Occidentul, inclusiv Germania, va influenţa, în sfârşit, regimul de la Kiev. În prezent, judecând după acţiunile recente ale autorităţilor de la Kiev, este clar că ei vor să rezolve militar criza" din estul Ucrainei, a declarat Grinin pentru agenţia rusă de stat RIA Novosti.

Ambasadorul a subliniat că cei mai mulţi dintre liderii occidentali au declarat recent că nu există o soluţie militară la criza ucraineană, ci diplomatică.

"Noi sperăm ca partenerii noştri occidentali vor trece de la vorbe la fapte şi vor începe să influenţeze autorităţile de la Kiev", a adăugat el.

Situaţia din regiunea ucraineană Donbas (est) s-a deteriorat dramatic în ultima perioadă, în pofida armistiţiului încheiat în seprembrie la Minsk între autorităţile ucrainene şi separatiştii proruşi.

Liderii Rusiei, Ucrainei, Germanei şi Franţei - formatul Normandia - urmează să se întâlnească miercuri în capitala belarusă pentru a negocia un acord de pace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
RUSIA,
UCRAINA
/actualitate/rusia-acuza-ucraina-ca-vrea-sa-rezolve-militar-conflictul-din-est-si-cere-germaniei-s-o-impiedice-13814776
13814776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.