Rusia a înrăutăţit estimarea privind contracţia economiei în 2015, dar anticipează creştere în 2016

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 25 august 2015 77 afişări

Ministerul rus al Economiei a înrăutăţit estimarea referitoare la contracţia economică a Rusiei din acest an de la 2,8% la 3,3%, dar anticipează revenirea la creştere, cel mai devreme în 2016, relatează MarketWatch.

Revizuirea anunţată de ministrul Economiei, Alexei Uliukaiev, în timpul unei vizite la Kuala Lumpur, după deprecierea rublei la un minim record, luni, aduce estimările Rusiei mai aproape de aşteptările FMI şi ale Băncii Mondiale.

Uliukaiev anticipează că economia va reveni la creştere în 2016, cu un avans de până la 2%. În opinia sa, estimarea FMI, potrivit căreia PIB-ul Rusiei va urca anul viitor cu 0,2% este prea conservatoare.

Contracţia economiei ruse, dependentă în mare măsură de vânzările de petrol, ar putea fi chiar mai gravă, în condiţiile în care investiţiile şi consumul sunt afectate de deprecierea rublei.

Capital Economics consideră că estimările analiştilor, privind o o contracţie a economiei ruse de 3,5% în acest an, pare foarte optimistă, după ce PIB-ul a scăzut cu 4,6% în trimestrul al doilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În prima parte a tranzacţiilor de marţi, rubla s-a apreciat datorită redresării uşoare a preţurilor petrolului, avansând cu 1,6%, la 69,79 unităţi pentru un dolar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ECONOMIE,
/actualitate/rusia-a-inrautatit-estimarea-privind-contractia-economiei-in-2015-dar-anticipeaza-crestere-in-2016-14687682
14687682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.