Rusia a dejucat un atentat asupra primului tren de mare viteza rusesc

Postat la 15 august 2011 19 afişări

Serviciile de securitate ruse au prevenit producerea unui atentat al rebelilor islamisti asupra Sapsan, primul tren de mare viteza rusesc, care asigura legatura intre Moscova si Sankt Petersburg, afirma cotidianul Kommersant, in editia de luni.

Mai multi locuitori din Caucazul de Nord au fost arestati dupa ce au fabricat o bomba pe baza de ingrasaminte chimice si "nu mai aveau decat sa stabileasca ora producerii atentatului si sa-l comita", precizeaza Kommersant. Comandantul Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, declarase la 18 iulie, in timpul unei intalniri cu presedintele rus, Dmitri Medvedev, ca FSB a dejucat un atentat important asupra infrastructurii de transport din regiunea Moscova, pregatit de patru locuitori din Caucazul de Nord. Toti suspectii au fost arestati si au facut marturisiri, adaugase Bornikov.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
atentat,
tren,
securitate
/actualitate/rusia-a-dejucat-un-atentat-asupra-primului-tren-de-mare-viteza-rusesc-8623600
8623600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.