Rupert Murdoch va demisiona din funcţia de director general al 21st Century Fox

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 iunie 2015 97 afişări

Rupert Murdoch intenţionează să demisioneze din funcţia de director general al companiei media 21st Century Fox, anunţă surse citate de NBC News.

Rupert Murdoch intenţionează să demisioneze din funcţia de director general al companiei media 21st Century Fox, anunţă surse citate de NBC News.

Într-un gest anticipat, Rupert Murdoch, în vârstă de 84 de ani, îi va preda funcţia de director general fiului său James Murdoch, în vârstă de 42 de ani, precizează "numeroase surse apropiate de familia Murdoch".

James Murdoch este în prezent codirector executiv al companiei 21st Century Fox, împărţind postul cu preşedintele trustului, Chase Carey.

"Problema succesiunii este pe agenda următoarei şedinţe a Consiliului de Administraţie", a confirmat purtătorul de cuvânt al companiei, Nathaniel Brown.

Rupert Murdoch, care deţine participaţia majoritară a companiei, va rămâne preşedinte executiv al Consiliului de Administraţie al grupului media.

Fiul cel mare al lui Rupert Murdoch, Lachlan, 43, va deveni copreşedinte executiv al companiei.

Pe fondul informaţiilor, acţiunile companiei 21st Century Fox au scăzut cu 0,24%, la nivelul de 32,77 dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUPERT MURDOCH,
DEMISIE
/actualitate/rupert-murdoch-va-demisiona-din-functia-de-director-general-al-21st-century-fox-14442114
14442114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.