Orban: Victor Ponta nu mai are încredere în parlamentarii din arcul guvernamental

Autor: Ana Borlescu Postat la 11 iunie 2015 129 afişări

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că îi este "clar" că premierul Victor Ponta nu mai are încredere în parlamentarii din arcul guvernamental, având în vedere decizia PSD şi UNPR de a nu vota la moţiunea de cenzură.

"Este clar că Victor Ponta nu mai are încredere în parlamentarii din arcul guvernamental. O astfel de decizie este o decizie care, în mod evident, arată frica domnului Ponta şi neîncrederea în aceşti parlamentari. Pot să vă spun, din discuţiile personale pe care le-am avut cu mai mulţi parlamentari din arcul guvernamental - PSD, UNPR, PC şi PLR, că există o înclinaţie extrem de puternică de a vota împotriva Cabinetului Ponta", a declarat Orban, la Senat.

Prim-vicepreşedintele PNL s-a declarat surprins de faptul că cele două partide au decis să nu voteze vineri.

"M-ar surprinde o astfel de decizie, fiindcă vă aduceţi aminte declaraţiile preşedintelui PSD Victor Ponta, atunci când la moţiunile de cenzură iniţiate de opoziţie în mandatul 2009-2012, parlamentarii din arcul guvernamental erau ţinuţi în bănci şi nu erau lăsaţi să voteze, şi domnul Ponta îi asemăna cu oile pe parlamentarii puterii din acea perioadă. Probabil consideră că şi parlamentarii care sprijină actuala putere trebuie trataţi tot ca pe nişte oi, aşa cum se exprima domnul Ponta", a mai spus Orban.

Liderul liberal a apreciat că în urma acestei decizii numărul parlamentarilor din arcul guvernamental care vor vota se "va diminua", însă consideră că "Victor Ponta se umple de o ruşine pe care nu mai are cum să o spele".

Orban a mai spus că PNL încearcă să convingă cât mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură, subliniind că negocierile se poartă şi cu cei din arcul guvernamental.

"Dacă ei vor lua, până la urmă, decizia să facă publică susţinerea pentru moţiunea de cenzură, depinde în mare măsură de cei cu care am discutat, de curajul pe care îl au şi de determinarea acestora de a-şi face publică opţiunea", a remarcaţ Orban.

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi, vineri, la moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului, dar nu vor vota, fiind treaba opoziţiei să obţină voturile necesare, a anunţat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb.

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, joi, că partidul său nu va vota la moţiunea de cenzură, menţionând că parlamentarii UNPR nu se vor ridica din bancă.

"Cred că nu ne ridicăm din bancă, m-aţi înţeles? Eu am patentat treaba asta şi vă spun un secret, şi atunci (2012 - demiterea Guvernului Ungureanu prin moţiune de cenzură - n.r.) ţin minte că s-au supărat şi alţi şefi de stat, atunci era majoritatea la vreo 5 voturi. Dacă unul sau doi parlamentari erau răciţi, guvernul deja dădea semne... Acum e altă diferenţă. Nu, nu cred că ne ridicăm din bancă. Este o procedură, prezent, nu votez. Cel care vrea să te dărâme trebuie să-şi arate forţa atunci, la urma de vot, cam asta este", a declarat Oprea, la Adevărul Live.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
PREMIER,
MOŢIUNE
/actualitate/orban-victor-ponta-nu-mai-are-incredere-in-parlamentarii-din-arcul-guvernamental-14440591
14440591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.