Romanii se muta cu afacerile in Bulgaria. Tara vecina are cel mai mic nivel al impozitelor din UE

Postat la 05 iulie 2011 54 afişări

Numarul companiilor cu capital integral romanesc care si-au stabilit sediile centrale in Bulgaria a crescut de opt ori in ultimii cinci ani, la 272, potrivit Agentiei Nationale pentru Venituri din aceasta tara.

Peste 272 de companii romanesti au depus anul trecut declaratii fiscale in Bulgaria, comparativ cu numai 33 in 2006, un an inainte de aderarea la UE a Romaniei si Bulgariei, a anuntat marti agentia Novinite.Cele mai multe companii romanesti inregistrate in Bulgaria se afla in orasul Ruse de pe malul Dunarii, la 60 de kilometri de Bucuresti, unde sunt inregistrate un numar de 93. In Sofia se afla alte 93 de firme romanesti, iar in Varna 22.

O crestere mare a avut loc si in cazul companiilor provenite din Grecia.Astfel 2.072 de companii elene au depus anul trecut declaratii fiscale la autoritatea de profil din Bulgaria, de trei ori mai multe fata de 2006.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
Bulgaria,
afaceri
/actualitate/romanii-se-muta-cu-afacerile-in-bulgaria-tara-vecina-are-cel-mai-mic-nivel-al-impozitelor-din-ue-8443505
8443505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.