Românii muncesc până la adânci bătrâneţi. Guvernul îşi asumă prin reforma de pensii să majoreze vârsta de pensionare

Postat la 31 mai 2021 393 afişări

Românii muncesc până la adânci bătrâneţi. Guvernul îşi asumă prin reforma de pensii să majoreze vârsta de pensionare

Speranţa de viaţă în România este de 78,4 ani, potrivit ZF. Femeile se pensionează în prezent la 61 de ani, iar bărbaţii la 65 de ani. Guvernul îşi asumă prin reforma de pensii să majoreze vârsta de pensionare.

Guvernul îşi asumă prin reforma de pensii să majoreze vârsta de pensionare. În prezent, în România, femeile se pensionează la 61 de ani şi bărbaţii la 65 de ani.

Specialiştii în resurse umane spun că oamenii înaintaţi în vârstă ocupă posturi de specialişti seniori, de management sau de execuţie pe piaţa muncii. Şi să nu uităm nici de tradiţionalul domeniu în care îi mai regăsim pe aceştia – retailul.

„În momenul în care o mare parte a populaţiei ajunge la această vârstă şi va creşte vârsta de pensionare este clar că vor fi create şi vor trebui să existe joburi şi posturi gândite pentru colegii din această categorie. Analizele pe care le facem noi sunt în mediul privat şi acolo proporţia lor este de sub 10%. Avem clienţi în domenii cum ar fi zona industrială sau din zona de producţie în care specialiştii sunt acei 5 oameni trecuţi de vârsta de pensionare, dar fără de care va fi extrem de greu să se continue activitatea”, a spus Oana Botolan, specialist resurse umane.

Bogdan Putinică este vicepreşedinte senior la o firmă de IT şi spune că oamenii cu vârste înaintate ar putea lucra în acest domeniu, însă doar dacă au expertiză şi experienţă.

„Am avut plăcerea de a avea colegi care s-au alăturat companiei noastre chiar în jurul vârstei de 60 de ani şi au colaborat exemplar cu alţi colegi mai tineri. Ideal este să fie un om deştept, inteligent şi capabil să rezolve problemele. Foarte important e să încerce, să vină, să vadă dacă pot face, dacă e un job care poate fi realizat de persoana respectivă”, a afirmat Bogdan Putinică, vicepreşedinte senior la o firmă de IT.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensionari,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.