Românii cumpără cele mai ieftine poliţe de asigurare pentru locuinţe, care acoperă cele mai puţine riscuri

Postat la 20 august 2016 117 afişări

Numărul poliţelor obliga­to­rii de lo­cu­inţe (PAD) care acoperă doar pagubele pro­duse de inundaţii, cutremur sau alunecări de teren, produse din cauze naturale a ajuns la finalul lunii iulie la 1,73 milioane, fiind cu circa 400.000 peste nivelul poliţelor facul­ta­tive, care sunt mult mai acoperitoare.

Creş­te­rea poliţelor obligatorii peste nivelul celor fa­cultative nu indică altceva decât o involuţie a pieţei, în condiţiile în care românii renunţă la asigurările mai complexe în detrimentul celor obligatorii cu puţine riscuri asigurate, scrie Ziarul Financiar.

 

Creşterea numărului de poliţe obliga­to­rii peste cel al poliţelor facultative este urma­rea efectului schimbării legislaţiei din 2014, care a interzis companiilor să mai vândă asi­gu­rări facultative dacă proprietarul locu­inţei nu deţine şi o poliţă obli­gatorie.

 

O altă cauză este falimentul Astra Asigurări, care avea o ex­punere semni­fi­cativă pe segmentul asi­gu­rărilor facultative.

 

Citeşte continuarea articolului în Ziarul Financiar

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polite,
riscuri,
romani,
asigurare,
locuinte,
asigurari

ALEPH STORY: Roşia Montană, o pierdere de aur! O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.