Românii cu credite respiră uşuraţi: Roborul îşi continuă scăderea la început de săptămână

Postat la 07 ianuarie 2019 63 afişări

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut luni la 2,94%, de la 2,97%, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).

Românii cu credite respiră uşuraţi: Roborul îşi continuă scăderea la început de săptămână

Acest indice a continuat tendinţa de scădere pe care a intrat de la finele anului trecut. Anterior, ROBOR la 3 luni s-a mai aflat la un nivel mai scăzut de atât la 20 iunie 2018, când a fost 2,93%.

 

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a stagnat, luni, la 3,28%, nivelul de vineri.

 

În plus, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas luni la 3,39%, cât a fost vineri.

 

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a scăzut la 3,46% luni, de la 3,48% vineri.

 

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
continuare,
credite,
incepere,
romani,
bnr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.