Românii care nu îşi pot plăti ratele vor primi, gratuit, sfaturi de la Protecţia Consumatorilor

Autor: Vasile Magradean Postat la 26 august 2020 42 afişări

Românii care nu îşi pot plăti ratele vor primi, gratuit, sfaturi de la Protecţia Consumatorilor. Cei cu probleme financiare sunt sfătuiţi să se adreseze comisariatelor locale pentru a găsi soluţii.

Românii care nu îşi pot plăti ratele vor primi, gratuit, sfaturi de la Protecţia Consumatorilor

Potrivit ANPC, insolvenţa este acea situaţie în care o persoană nu mai dispune de banii necesari pentru a-şi achita datoriile - rate bancare, impozite, restanţe la asociaţiile de proprietari şi înregistrează întârzieri de plată mai mari de 90 de zile.

„Angajaţii Direcţiei de Insolvenţă din cadrul ANPC oferă consultanţă gratuită persoanelor care îndeplinesc această condiţie de bază şi îi consiliază cu privire la procedura cea mai potrivită, în conformitate cu situaţia în care se regăsesc aceştia”, arată ANPC.

Astfel, cetăţenii au la dispoziţie mai multe proceduri, printre care procedura pe baza planului de rambursare, prin lichidare de active sau procedura simplificată de insolvenţă.

Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor susţin că fiecare dintre aceste tipuri de insolvenţă este în avantajul debitorilor deoarece, pe parcursul derulării acestora, există o protecţie faţă de creditori.

Sunt suspendate executările silite asupra bunurilor şi veniturilor, este suspendată curgerea dobânzilor sau a penalităţilor, este asigurat un nivel de trai rezonabil conform legislaţiei în vigoare - coşul minim de cumpărături.

„ANPC îndeamnă cetăţenii care se confruntă cu astfel de dificultăţi financiare să se adreseze comisariatelor teritoriale de pe raza judeţului de domiciliu pentru identificarea unei soluţii a situaţiei”, au mai spus reprezentanţii ANPC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anpc,
plată,
proceduri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.