România, ţara tuturor posibilităţilor. Cum reuşeste un primar să poată câştiga al şaselea mandat la rând cu un singur vot

Postat la 26 august 2020 85 afişări

România, ţara tuturor posibilităţilor. Cum reuşeste un primar să poată câştiga al şaselea mandat la rând cu un singur vot

În comuna Bătrâna, un singur vot e suficient pentru victoria în alegeri. Primarul în funcţie, Radu Herciu, nu are adversar în comuna Bătrâna. El este singurul candidat la alegerile locale şi concurează cu el însuşi. Şi va câştiga, chiar dacă va fi unicul votant!

Povestea e aşa. Primarul în funcţie, Radu Herciu, nu are adversar în comuna Bătrâna, cea mai mică şi cea mai îmbătrânită din ţară, cu doar 97 de locuitori cu drept de vot. Pe 27 septembrie va fi suficient să meargă la urne, să pună ştampila pe numele său şi gata, a câştigat! Legea spune că, în cazul localelor, „este ales primar candidatul care are cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”.

Totuşi, comuna nu este atât de apolitică pe cât pare. Jurnaliştii de la hunedoaralibera.ro scriu că adevărata bătălie se dă la Consiliul Local. Cinci partide au depus liste pentru cele 9 locuri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigare,
vot,
primar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.