Romania sub zapezi, partea a II-a (GALERIE FOTO)

Postat la 08 februarie 2010 212 afişări

Ultimele zile au adus sudului Romaniei o cantitate impresionanta de zapada. Efectele acesteia nu s-au lasat prea mult asteptate: drumuri si autostrazi blocate, zeci de trenuri anulate, porturi inchise si localitati izolate.

UPDATE 3: CFR Calatori informeaza ca 80 de trenuri vor fi anulate marti si miercuri, in timp ce, luni, unele trenuri circula deviat, din cauza ninsorii abundente si a vantului puternic, circulatia feroviara desfasurandu-se in continuare in conditii de iarna.

UPDATE 2: Circulatia pe Autostrada A1 a fost reluata pe sensul Bucuresti - Pitesti, luni dupa pranz, in jurul orei 14.45, in vreme ce sensul Pitesti - Bucuresti ramane inchis pentru deszapezire.

UPDATE 1: Cursurile la clasele I-VIII si la gradinitele din Capitala vor fi suspendate si marti, din cauza vremii, decizia fiind luata in urma consultarii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti cu autoritatile locale, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Circulatia este blocata din cauza viscolului si a zapezii abundente, pe 17 drumuri nationale, precum si pe Autostrada Bucuresti - Pitesti si pe A2, care ramane inchisa pe segmentul Bucuresti - Drajna, potrivit Mediafax. Totodata, autoritatile au interzis luni circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe drumurile din judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Ilfov, Prahova si Vrancea.

Aproximativ 300 de persoane ramase inzapezite sau aflate in autoturisme carora politistii le-au interzis accesul pe DN 3 Fundulea - Lehliu - Calarasi sunt cazate, din noaptea de duminica spre luni, in sedii ale unor institutii din localitatea Lehliu Gara, unde au primit hrana si ceaiuri calde.

Mediafax scrie ca trenurile circula la nivel national cu limitare de viteza, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului, si ajung la destinatie cu intarzieri intre 40 si 200 de minute, in cazul trenurilor internationale intarzierile putand fi de pana la 400 de minute, a anuntat, luni, compania CFR SA.

Mai mult, cursurile scolare au fost suspendate pentru clasele I-VIII si gradinite, in municipiul Bucuresti si zece judete, iar in judetul Arges cursurile vor fi suspendate in anumite localitati, a anuntat, duminica, premierul Emil Boc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
Bucuresti,
zapada,
drumuri blocate
/actualitate/romania-sub-zapezi-partea-a-ii-a-galerie-foto-5485068
5485068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.