Romania si Ungaria au semnat acorduri pentru conexiunea autostrazilor de la frontiera

Postat la 06 iulie 2011 15 afişări

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si ministrul ungar al Dezvoltarii Nationale, Pal Volner, au semnat marti, la Budapesta, doua acorduri interguvernamentale pentru conexiunea autostrazilor Arad-Nadlac si Cluj Napoca-Santaul Mare (Bors) cu autostrazi din Ungaria.

Acordurile vizeaza conexiunea cu autostrazile Csanadpalota-Mako-Szeged si Nagykereki-Szolnok. Scopul acestora este de a crea conditiile necesare asigurarii unei legaturi directe prin racordarea autostrazilor din Romania cu cele de pe teritoriul Ungariei, de a stabili punctele de conexiune intre cele doua autostrazi, pe linia frontierei comune si de a reglementa conditiile tehnice de realizare a jonctiunii rutiere. Romania si Ungaria vor infiinta cate un grup de lucru alcatuit din experti , pentru fiecare conexiune de autostrada, care se va reuni alternativ pe teritoriile celor doua state, si la care vor participa specialisti din domeniul proiectarii, constructiei, intretinerii si managementului de drumuri si poduri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-si-ungaria-au-semnat-acorduri-pentru-conexiunea-autostrazilor-de-la-frontiera-8445383
8445383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.