Romania mai vrea un credit de la FMI. Statul are nevoie de 13,5 miliarde de euro

Postat la 28 iulie 2010 16 afişări

In 2011, intr-un scenariu optimist in care economia va iesi din recesiune, Guvernul va trebui sa imprumute de la banci cel putin 13,5 miliarde de euro, o jumatate din suma fiind necesara pentru a plati salariile si pensiile la timp iar cealalta pentru a plati o parte din creditele luate pana acum.

Romania va apela din nou la creditele ieftine date de Comisia Europeana. Pentru a fi sigur ca anul viitor are cu ce sa acopere deficitul bugetar de cel putin 5,2 miliarde de euro dar si ca poate prelungi datoriile facute pana acum, statul incearca din nou sa convinga Comisia ca merita sa fie imprumutat in euro la 3% pe an si nu la 5% sau la 7% in lei.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a recunoscut marti ca se discuta de luni de zile despre posibilitatea unui nou acord intre Bucuresti si Washington.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Romania,
credit,
FMI,
stat,
deficit,
recesiune
/actualitate/romania-mai-vrea-un-credit-de-la-fmi-statul-are-nevoie-de-13-5-miliarde-de-euro-6739986
6739986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.