Romania da o treime din venituri pe pensii. Doar Grecia ne depaseste

Postat la 12 august 2010 8 afişări

O revenire a economiei pe crestere nu inseamna neaparat ca suntem pe drumul cel bun, pentru ca raman nerezolvate o serie de probleme structurale ale economiei, cea mai importanta fiind factura sociala mare, adica pensii, salarii si ajutoare sociale.

Reprezentantii Consiliului Fiscal (CS) - autoritate care va sprijini activitatea Guvernului si a Parlamentului in privinta politicilor fiscal-bugetare - considera ca problema sistemului de pensii ar trebui sa fie "prioritatea zero" a Romaniei pentru reducerea deficitului bugetar.

Tara noastra aloca sume foarte mari pentru plata pensiilor fata de ce-si poate permite, ocupand un loc fruntas in randul tarilor europene din acest punct de vedere. Astfel, Romania se afla pe prima pozitie in randul noilor state membre in functie de cheltuielile cu pensiile in raport cu veniturile, alocand mai bine de o treime (36,8%) din ce incaseaza, si pe locul al doilea la nivelul Uniunii Europene, dupa Grecia, care cheltuie 40,5% din venituri, potrivit datelor Consiliului Fiscal.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
revenire,
pensii,
CS
/actualitate/romania-da-o-treime-din-venituri-pe-pensii-doar-grecia-ne-depaseste-6858110
6858110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.