România, cea mai ridicată inflaţie anuală din Uniunea Europeană şi în iunie

Postat la 16 iulie 2013 48 afişări

România se plasează pe primul loc în UE după inflaţia anuală din iunie, pentru cea de-a şasea lună consecutiv, în timp ce în zona euro preţurile de consum continuă să înregistreze creşteri modeste, pe fondul recesiunii şi şomajului record.

România, cea mai ridicată inflaţie anuală din Uniunea Europeană şi în iunie

 Astfel, inflaţia anuală din zona euro a crescut în iunie la 1,6%, de la 1,4% în mai. La nivelul UE, indicatorul a avansat de la 1,6% la 1,7%, potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat.

Cele mai ridicate rate de creştere a preţurilor au fost înregistrate în România (4,5%), Estonia (4,1%) şi Olanda (3,2%).

La polul opus, Grecia a afişat o scădere a preţurilor de consum cu 0,3%, iar în Letonia şi Polonia inflaţia a fost de numai 0,2%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-cea-mai-ridicata-inflatie-anuala-din-uniunea-europeana-si-in-iunie-11125641
11125641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.