LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

România are cel mai mare focar de rujeolă din Europa, din cauza nevaccinării. Avertisment dur din partea OMS

Postat la 29 martie 2017 27 afişări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii subliniază că în România este cel mai important focar de epidemie de rujeolă din Europa, din cauza scăderii procentului persoanelor care se vaccinează contra acestei boli.

România are cel mai mare focar de rujeolă din Europa, din cauza nevaccinării. Avertisment dur din partea OMS

În Regiunea europeană a OMS, peste 500 de cazuri de rujeolă au fost semnalate în luna ianuarie 2017, boala continuând să se răspândească, existând riscul formării de focare epidemice mai ales în zonele unde acoperirea vaccinală nu atinge pragul de 95%, precizează OMS.

Doctorul Zsuzsanna Jakab, directorul regional al OMS pentru Europa, spune că tocmai obiceiul obişnuit de a călători face ca niciun individ şi nicio ţară să nu fie la adăpost de rujeolă. Focarele de epidemie continuă să apară în Europa mai ales în ţările unde nu se asigură protecţia corectă prin vaccin a populaţiei.

În luna ianuarie anul acesta, în Regiunea OMS pentru Europa, au fost înregistrate 559 de cazuri de rujeolă: 474 în 7 ţări din cele 14 ţări endemice (Germania, Franţa, Italia, Polonia, România, Elveţia şi Ukraina).

Potrivit comunicatului OMS, în toate aceste ţări, acoperirea vaccinală naţională prin a doua doză de vaccin este sub pragul de 95%. Recomand cu insistenţă tuturor ţărilor endemice să ia de urgenţă măsuri pentru a limita transmiterea rujeolei pe teritoriul lor, iar restul ţărilor să nu lase garda jos şi să menţină acoperirea vaccinală, atrage agenţia dr.Jakab.

Comunicatul OMS subliniază că, la nivel european, focarele epidemice actuale cele mai importante  sunt localizate în România şi Italia.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.