Nestlé România a ajuns anul trecut la afaceri de peste 170 de milioane de euro în România

Autor: Ioana Matei Postat la 28 martie 2017 507 afişări

Compania de nutriţie Nestlé România a înregistrat anul trecut o creştere a veniturilor cu 14%, de 100 de milioane de lei (22 mil. euro) şi a ajuns la un număr de 900 de angajaţi în România. În 2015, compania avea o cifră de afaceri netă de aproximativ 676 de milioane de lei şi profit net de peste 200 de milioane de lei, la un număr mediu de 859 angajaţi.

Nestlé România a ajuns anul trecut la afaceri de peste 170 de milioane de euro în România

Pe piaţa locală, compania are un portofoliu format din produse pentru copii, cereale şi batoane, produse culinare, cafea şi băuturi, napolitante şi ciocolată, harnă pentru animale şi îngheţată; potrivit reprezentanţilor companiei, toate acestea ocupă poziţii fruntaşe din punct de vedere al cotelor de piaţă (cafea şi băuturi -32%, produse pentru copii – 62%, produse culinare – 40%, cereale – 48%, napolitane şi batoane de ciocolată – 18%, hrană pentru animale – 14%, îngheţată – 12%). Brandul Nescafe Dolce Gusto a fost printre cele mai performante ale companiei, cu creşteri cuprinse între 20 şi 25% annual.

Totodată, anul trecut fabrica Nestlé de la Timişoara (unde compania produce napolitanele Joe şi Nescafe 3 în 1) a înregistrat cel mai mare volum de producţie din 2010 şi până în prezent, cu export către 25 de ţări.

”Piaţa din România este cea mai bună pentru companie din regiunea Europei Centrale şi de Est; creşterea consumului, impulsionată de reducerea TVA şi de creşterea salariului minim s-a reflectat şi în vânzările produselor noastre”, a declarat Hervé de Froment, country manager Nestlé România cu prilejul anunţării rezultatelor companiei elveţiene.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.