România a atras 750 mil. dolari din plasarea de obligaţiuni pe piaţa SUA

Postat la 29 februarie 2012 12 afişări

România a atras marţi încă 750 milioane de dolari de pe piaţa din SUA prin redeschiderea emisiunii de obligaţiuni pe 10 ani lansate în luna ianuarie, titlurile având un randament de 6,45 %, în scădere de la 6,875%, iar oferta a depăşit de patru ori suma împrumutată.

Subscrierile au totalizat 3,2 miliarde de dolari. Titlurile au fost vândute cu un cupon de 6,75% şi, luând în calcul prima, randamentul este de 6,45%. Emisiunea este scadentă la 7 februarie 2022. "Încrederea investitorilor în măsurile economice adoptate de România şi în angajamentele de continuare a politicilor sustenabile se vede din scăderea randamentului faţă de emisiunea trecută, din valoarea mare a ofertelor primite, peste nivelul altor ţări din regiune, precum şi din faptul că ne împrumutăm pe termen lung. Am redeschis emisiunea pentru că exista încă cerere pe piaţă pentru bondurile româneşti, investitorii doreau expunere pe România, astfel că am decis să profităm de oportunitatea de a ne finanţa la un cost în scădere", a declarat într-un comunicat ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
obligatiuni,
plasare,
atragere,
capital
/actualitate/romania-a-atras-750-mil-dolari-din-plasarea-de-obligatiuni-pe-piata-sua-9354390
9354390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.