Româncă din Italia: „Vă plangeti pe la toate colţurile că nu se schimbă nimic. Uitati-vă in sufletele voastre. Si nu contează din ce zonă a României esti, important e să fii OM!”

Postat la 16 noiembrie 2017 1971 afişări

Sunt români care ajunşi în străinătate la muncă îi cuprinde o invidie de neimaginat la adresa altor români care un pic sau mult succes. Solomon Liliana, preşedintele Asociaţiei Maramureş din Italia a povestit pe Facebook cum se stă cu invidia pe acolo.

Româncă din Italia: „Vă plangeti pe la toate colţurile că nu se schimbă nimic. Uitati-vă in sufletele voastre. Si nu contează din ce zonă a României esti, important e să fii OM!”

Pe Facebook, Solomon Liliana  a scris: „Sunt de 18 ani Italia, la Torino. 18 ani in care am plătit taxe si mi-am văzut de ograda MEA. 18 ani de voluntariat si lucruri frumoase.

De când am fondat asociaţia “Maramureş” am întâmpinat doar greutăţi. Ţinând cont că la Torino 90% dintre români sunt moldoveni( Bacău, Iasi, Vaslui)

nu sunt văzută bine, orice as incerca să fac….Am o grămadă de prieteni moldoveni( cărora le mulţumesc din suflet pentru prietenie si pentru faptul că sunt mereu aproape de mine), iar in asociaţie majoritatea copiilor sunt moldoveni.

Nu o dată am fost “injunghiata” pe la spate, chiar de colaboratorii mei. Am strâns din dinţi si m-am dus înainte. Pentru că IUBESC ceea ce fac, pentru că pun suflet. Incerc din răsputeri să duc tradiţia si CULTURA înainte. E greu, e foarte greu sa duci la bun sfârşit astfel de proiecte, dar NU VOI RENUNŢA NICIODATĂ, oricâte dificultăţi as întâmpina.

Aud mereu: ” esti din Maramures” ?? Si?? Am mâncat vreodată pe cineva? Am făcut rău cuiva? NU! Sunt din MARAMURES si sunt foarte mândră că m-am născut si crescut acolo. Nu am cerut niciodată NIMIC nimănui si tot ce am realizat pana acum a fost cu puterile mele, multă muncă si multe sacrificii.

Am învăţat să iubesc oamenii, sa-i accept asa cum sunt si să nu răspund răutăţilor cu alte răutăţi.

NU, nu putem fi toţi simpatici, ar fi prea multă monotonie in jur, dar putem lăsa de’o parte invidia si răutatea si aprecia pe cei care intr-adevăr fac ceva frumos, ceva bun. Vă plangeti pe la toate colţurile că nu se schimbă nimic. Uitati-vă in sufletele voastre. De acolo pleacă schimbarea. Si nu contează din ce zonă a României esti, important e să fii OM!”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.