Rezervele valutare la BNR au crescut în martie la 30,6 miliarde euro

Autor: Emil Popescu Postat la 01 aprilie 2015 41 afişări

Rezervele valutare la Banca Naţională a României erau la finele lunii martie de 30,599 miliarde euro, faţă de 30,482 miliarde euro la 28 februarie, a anunţat miercuri banca centrală.

"În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni: intrări de 1.718 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene şi conturilor Ministerului Finanţelor Publice cu fonduri europene; ieşiri de 1.601 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele", se arată într-un comunicat al BNR.

La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional pentru care România a rambursat circa 124 milioane echivalent euro precum şi rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor Publice scadentă la 18 martie, în suma de 1,05 miliarde euro, capital şi dobândă.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,66 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2015 au fost de 34,26 miliarde euro, faţă de 34,06 miliare euro la 28 februarie.

Plăţile scadente în luna aprilie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 470 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
REZERVE VALUTARE,
BNR,
/actualitate/rezervele-valutare-la-bnr-au-crescut-in-martie-la-30-6-miliarde-euro-14100093
14100093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.