Revolte la Frankfurt! Protestatarii au atacat sediul Băncii Centrale Europene. Peste 350 de arestări

Postat la 18 martie 2015 204 afişări

Zeci de persoane au fost rănite şi peste 350 de oameni au fost arestaţi miercuri la Frankfurt, în urma unor proteste anti-austeritate la care au participat circa 10.000 de persoane, scrie BBC.

Revolte la Frankfurt! Protestatarii au atacat sediul Băncii Centrale Europene. Peste 350 de arestări

Mai multe maşini de poliţie au fost incendiate şi pietre au fost aruncate cştre sediul Băncii Centrale Europene, conform BBC.

 

Mişcarea de protest intitulată "Blockupy" a atras protestatari din Germania şi alte state europene care au scandat împotriva măsurilor de austeritate impuse de blocul comunitar.

Poliţia a înconjurat noul sediul al băncii, care are două turnuri şi măsoară aproximativ 185 de metri înălţime, cu un gard de sârmă ghimpată astfel încât să împiedice protestatarii să între în sediu. De asemenea, angajaţii băncii au fost instruiţi să se îmbrace astfel încât să nu atraga atenţia asupra lor, scrie Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revolte-la-frankfurt-protestatarii-au-atacat-sediul-bancii-centrale-europene-peste-350-de-arestari-14008852
14008852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.