Revista presei economice din Romania

Postat la 21 decembrie 2010 16 afişări

Ministerul Comunicatiilor ofera fonduri europene pentru accesul la internet al IMM; cine are credite in derulare si vrea sa beneficieze de prevederile OUG 50 trebuie sa se grabeasca sa semneze actul aditional; carburantii comercializati in benzinarii de la 1 ianuarie vor contine 5% componente bio.

Patronii de IMM si de ONG se pot inscrie la Ministerul Comunicatiilor pentru fonduri intre 10.000 si 100.000 de lei destinate sprijinirii accesului la internet si la serviciile conexe, in conditiile in care cofinantarea pentru cheltuielile eligibile este de 90%, scrie Gandul. Cei care vor sa-si ia masini de ocazie sau noi prefera creditele auto in lei, care au rate similare celor in valuta, dar care sunt ferite de riscul valutar. Francul elvetian a atins un maxim istoric fata de euro - o veste proasta pentru debitori.

Cine are credite in derulare si vrea sa beneficieze de prevederile OUG 50 trebuie sa se grabeasca sa semneze actul aditional oferit de banca, inainte ca Parlamentul sa isi dea joi votul final pe forma modificata, atrage atentia Ziarul Financiar. Suma luata in calcul in prezent de autoritatile romane pentru noul acord cu FMI este de circa 5-6 mld. euro, dar valoarea ar putea creste pana la 8 mld. euro, in functie de nevoia de finantare, care va fi stabilita definitiv in martie 2011.

Bucurestenii care n-au avut vreme sa alerge dupa bucate pentru sarbatori sunt trimisi de Evenimentul Zilei la magazinele si targurile cu produse traditionale, care pun in vanzare marfa diferita de cea din supermarketuri, inclusiv mezeluri pregatite dupa retete de casa. Ziarul prezinta si ofertele de ultima ora ale proprietarilor de hoteluri si pensiuni din diverse zone ale tarii pentru perioada Craciunului: patru zile la Bran pot costa 3.000 de lei, in timp ce doua nopti la Radauti costa 420 de lei.

Aeroportul din Cluj-Napoca a depasit un milion de pasageri pe an, pentru prima data in istorie, devenind astfel cel mai important din tara dupa cele din Bucuresti, consemneaza Romania Libera; in urma cu opt ani, aeroportul clujean depasea pragul de 100.000 de pasageri pe an. Parlamentarii au adoptat textul Legii bugetului de stat pe 2011, cu doua amendamente, urmand sa inceapa de marti dimineata dezbaterea bugetelor principalilor ordonatori de credite.

Ministerul Muncii a oprit ieri o licitatie pentru 130 de milioane de euro din bani europeni, fiindca a cedat sistemul informatic realizat de o firma ce face parte din grupul Asesoft, scrie Adevarul. Carburantii comercializati in benzinarii de la 1 ianuarie vor contine componente bio in proportie de 5%, pentru a se alinia prevederilor europene privind reducerea poluarii; biocomponentele vor majora pretul carburantilor cu circa trei bani pe litru.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7835974
7835974
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.