Revista presei economice din Romania

Postat la 20 decembrie 2010 11 afişări

Dinel Staicu va face 12 ani de inchisoare; Ministerul Turismului vrea sa-i exproprieze pe cei care au lasat in paragina hotelurile si vilele din statiuni; cele patru concesii facute de guvernul Boc opozitiei la dezbaterea bugetului; Jerome Olive crede ca Dacia si Renault nu se canibalizeaza reciproc.

Ministerul Turismului pregateste primele confiscari de hoteluri si vile de la afaceristii care a luat active de la stat si nu au investit in ele, primele exproprieri pentru utilitate publica fiind deja declansate pe Litoral, anunta Gandul. Specialistii avertizeaza ca refinantarea nu este avantajoasa pentru client daca se face in primii ani de la contractarea creditului, pentru ca atunci se plateste mai mult din dobanda si mai putin din principal.

Nemultumite de scaderea indemnizatiei, multe mame sustin ca sunt decise sa "penalizeze usturator" bugetul statului, printr-o greva fiscala: nu vor sa mai plateasca impozitele, renuntand la contractele de munca, anunta Evenimentul Zilei. Ministrul Elena Udrea vrea ca societatea civila sa se implice in planurile de urbanism, "pentru a nu se mai ajunge la abuzuri. Iti dai seama peste noapte ca te-ai trezit cu un bloc opt etaje langa casa ta si nu mai poti sa faci nimic".

Banii pentru infrastructura rurala sa fie impartiti dupa alte criterii decat culoarea politica a alesilor locali, IMM-urile sa poata opta la plata impozitului intre 16% din profit si 3% din cifra de afaceri, iar ICCJ sa primeasca 52 milioane de lei in plus - sunt cele patru concesii facute opozitiei de premierul Emil Boc la bugetul pe 2011, conform Romaniei Libere. Rompetrol discuta cu Ministerul Finantelor despre solutii de compromis privind datoriile istorice.

Jerome Olive, seful Dacia, pledeaza pentru continuarea programului Rabla si spune ca viitorul poate rezerva orice surprize, inclusiv un automobil electric ori o decapotabila marca proprie, releva Adevarul. Oamenii nu se mai inghesuie la pomi de Craciun, iar vanzatorii risca sa ramana cu marfa dupa sarbatori; in timp ce cumparatorii spun ca preturile sunt mari, vanzatorii se vaita ca nu-si pot acoperi nici cheltuielile.

Dinel Staicu, pana mai ieri unul dintre cele mai influente personaje de pe Bursa, avand in administrare activele de 1,55 mld. lei (360 mil. euro) ale SIF Oltenia, va parasi functia de presedinte al SIF incepand de la 1 februarie, dupa ce a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 12 ani de inchisoare in dosarul fraudarii BIR, scrie Ziarul Financiar. Omul de afaceri Jean Valvis apreciaza ca Romania va iesi din criza atunci cand va sprijini IT-ul, agricultura si energiile regenerabile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7833454
7833454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.