Revista presei economice din Romania

Postat la 16 decembrie 2010 14 afişări

Cuantumul noii taxe auto va fi stabilit saptamana viitoare de Guvern; Romania a reusit sa absoarba doar a zecea parte din banii oferiti de UE; reducerea CAS va putea avea loc abia in 2012; SIF-urile fac profit, dar activele le-au scazut.

Doar 600 de turisti romani isi petrec Revelionul in Grecia, iar in ciuda conflictelor violente inregistrate miercuri la Atena, nu s-au inregistrat renuntari la sejur, anunta Gandul; doar greva controlorilor de trafic aerian greci, anuntata pentru 15 decembrie, a facut TAROM sa anunte modificari in program. Actul normativ care va stabili cuantumul taxei auto valabile din 2011, majorat pentru masinile vechi, va intra in dezbatere in sedinta de Guvern saptamana viitoare.

Evenimentul Zilei vede riscul ca in 2011 sa nu se finalizeze nici macar 10 km din autostrada Transilvania, judecand dupa un document trimis de ministrul Anca Boagiu unui deputat si care spune ca singurul tronson al autostrazii pe care s-ar putea lucra anul viitor este tronsonul Suplacu de Barcau-Bors, care insa se opreste intr- un camp petrolifer. Pana la 30 noiembrie, Romania a reusit sa absoarba doar a zecea parte din banii pusi la bataie de UE - 3,17 mld. euro.

Bancile au obtinut o victorie partiala in lupta pentru modificarea Ordonantei 50 a creditelor pentru populatie, reusind sa convinga deputatii sa limiteze aplicarea legii la creditele noi, insa la refinantarea imprumuturilor vechi raman obligate sa respecte ordonanta, arata Romania Libera. Personalul din maternitati anticipeaza un val de cezariene in decembrie, cerute de viitoarele mame care vor sa mai prinda doi ani de stat acasa cu copilul in conditiile indemnizatiei de pana acum.

Guvernul a aruncat pe piata, prin vocea unor consilieri, informatia potrivit careia in 2011 ar putea reduce povara impozitarii muncii, insa sansele sunt minime, sustin expertii fiscali citati de Adevarul, care cred ca reducerea CAS va putea avea loc mai curand in 2012, an electoral. Posturile de televiziune ar putea fi obligate sa aloce saptamanal spatiu de emisie pentru difuzarea unor emisiuni culturale sau educative, potrivit unui proiect legislativ aprobat miercuri de Comisia de Cultura a Camerei.

SIF Banat-Crisana si SIF Transilvania au realizat profituri de cate 15 mil. lei (3,5 mil. euro) in noiembrie, reusind astfel sa depaseasca rezultatele bugetate pentru acest an, dar sunt departe de realizarile din 2009, calculeaza Ziarul Financiar, iar fata de sfarsitul anului trecut, activele tuturor celor 5 SIF au scazut, din cauza deprecierii actiunilor bancilor din portofoliu. Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj, vrea sa transforme un proiect imobiliar esuat din Cluj in cel mai mare parc fotovoltaic din tara.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7821000
7821000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.