Revista presei economice din Romania

Postat la 14 decembrie 2010 20 afişări

Antibiotice Iasi intra pe piata tratamentelor oncologice; posesorii de tichete pentru Rabla trebuie sa se grabeasca; dintre cele 79 de articole care vor fi modificate in Codul Muncii, numai 10 sunt in favoarea salariatului.

Anul acesta, numarul celor care au plecat cu contract de munca peste hotare a crescut de trei ori fata de anul trecut, cele mai cautate tari fiind Italia si Spania, mai ales in agricultura si constructii, atrasi de perspectiva unor salarii mult mai mari decat in tara, cu incepere de la 600-700 euro pe luna, scrie Gandul. Pana la 15 ianuarie, circa 6,5 milioane de proprietari de locuinte trebuie sa-si cumpere asigurare, pentru a nu risca sa fie amendati cu pana la 500 de lei de catre primarii.

"Zona euro, un club in care tot mai putini se simt bine", titreaza Evenimentul Zilei, intr-un material in care incearca sa determine care va fi viitorul zonei euro, intr-un context in care analistii romani sunt insa sceptici ca aceasta constructie poate disparea. Programul Rabla de anul acesta nu va fi prelungit si dupa 31 ianuarie 2011, iar cei care inca au vouchere trebuie sa se grabeasca se le valorifice, pentru ca altfel le vor pierde, anunta ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Dintre cele 79 de articole care vor fi modificate in Codul Muncii, 10 sunt in favoarea salariatului, 45 il avantajeaza pe angajator, iar 24 sunt neutre, socoteste Adevarul, notand opozitia liderilor sindicali, care spun ca nu vor mai participa la nicio negociere pe tema legislatiei muncii. Principala provocare pentru viitorul director al celui mai mare producator de energie din Romania, Constantin Trihenea, este scaderea costurilor de productie, altfel compania risca sa ajunga pe pierderi.

"Sa mergi sa vezi cum fac taranii must si branza in mod traditional, acesta este viitorul turismului", declara ministrul Elena Udrea, intr-un interviu pentru Romania Libera in care ofera detalii despre prioritatile de investitii ale Ministerului Dezvoltarii si Turismului. Introducerea etichetei cu doua preturi (de intrare in magazin si de vanzare la raft) nu va avea ca rezultat ieftinirea produselor alimentare daca nu se stabilesc criterii pentru preturile de achizitie, sustin producatorii.

Antibiotice Iasi, unul dintre principalii producatori de medicamente din Romania, va lansa anul viitor in aprilie primele produse pentru tratamentul cancerului (oncologic) din portofoliu si spera ca in primiii doi ani sa castige 10% din aceasta piata, anunta Ziarul Financiar. Arbitrul pietei de telecomunicatii (ANCOM) propune ca nivelul taxelor platite de Orange si Vodafone pentru prelungirea licentelor GSM sa fie stabilit de Guvern.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7812777
7812777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.