Revista presei economice din Romania

Postat la 10 decembrie 2010 74 afişări

Statul spera sa obtina un miliard de euro pentru actiunile sale la Romtelecom; mutarea low-costurilor de pe Aeroportul Baneasa pe Henri Coanda va scumpi biletele; cel mai mare laser din lume va fi construit la Magurele; aurul atinge noi maxime la cursul BNR.

Lista celor mai dorite locuri de munca: sute de tineri se bat pentru un post de consultant la ambasada, sef de parfumerie sau manager de hotel, remarca Gandul, notand ca o companie ajunge sa primeasca lunar intre 500 si 1.000 de CV-uri pentru posturile de manager disponibile. ANAF discuta cu brokerii si CNVM o procedura prin care Fiscul sa acceseze direct informatiile privind portofoliile de actiuni tranzactionate pe piata de capital de catre debitorii aflati in executare silita.

Un miliard de euro, atat ar vrea statul roman sa obtina pe pachetul de acţiuni care i-a mai ramas din Romtelecom, potrivit ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, cu precizarea insa ca nu va face aceasta vanzare oricum si la orice pret, relateaza Evenimentul Zilei. Presedintele Comisiei de buget-finante a Camerei, Viorel Stefan, sustine ca exista o singura sansa ca OUG 50 sa se aplice si creditelor in derulare, si anume sa se renunte la transa FMI din luna ianuarie, de circa 860 milioane de euro.

Mutarea de pe Aeroportul Baneasa pe Henri Coanda a companiilor cu bilete ieftine va creste costurile de operare, scrie Adevarul: scumpirea biletelor de avion la companiile low-cost ar putea fi de cel putin 9 euro (4,5 euro la dus si tot atat la intors) si va interveni in urmatorii doi ani. Nici dupa ce a scapat de faliment in aceasta vara, rafinaria nu poate fi deocamdata repornita, intrucat memorandumul prin care Guvernul a aprobat garantii de stat pentru Rafo in 2009 a fost modificat si are nevoie de avizul CE.

Un laser de zece ori mai puternic decat oricare alt laser existent in acest moment pe Pamant urmeaza sa fie construit in Romania, la Magurele, cu o finantare de 280 milioane de euro, iar constructia va dura pana in 2015, informeaza Romania Libera. Trei din patru romani frecventeaza mai rar restaurantele si barurile din cauza crizei, iar 60% platesc mai putin de 50 de lei la o iesire, in timp ce unu din cinci persoane declara ca nu au luat masa in oras in ultimele sase luni.

Aurul a atins saptamana aceasta noi maxime istorice la cursul BNR, urcand la 147 de lei pentru un gram, cu 40% mai mult decat la inceputul anului, atrage atentia Ziarul Financiar. Ministerul Economiei il pregateste pe prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea (PDL), pentru a-i lua locul lui Mihai David la conducerea zilnica a Hidroelectrica, daca in final autoritatile vor lua decizia sa-l schimbe, dupa ce David a prelungit pana in 2018 aproape jumatate din contractele directe cu asa-zisii baieti destepti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7799675
7799675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.