Revista presei economice din Romania

Postat la 08 decembrie 2010 15 afişări

Prioritatea "absoluta" a Guvernului este construirea de crese si gradinite; seful Hidroelectrica il acuza de amatorism pe administratorul Fondului Proprietatea; intrarea in functiune a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda va intarzia doi ani.

Andreea Vass, consilierul personal al premierului Boc, declara pentru Gandul: "Vor fi unii nemultumiti de scurtarea concediului platit pentru cresterea copilului. Dar politicile se fac pentru o natiune, nu pentru indivizi", precizand ca Guvernul are ca prioritate absoluta un program de construire de crese si gradinite moderne in 2011. De Sarbatori, 80% dintre romani spun ca vor petrece in familie sau cu prietenii, iar bugetul de cheltuieli va fi mai mic cu 30% fata de anul trecut.

Noul an va debuta cu noi scumpiri, anunta Evenimentul Zilei: va trebui sa scoatem mai multi bani din buzunar pentru carburanti si tigari, chiar din prima luna a anului viitor, reiese dintr-un proiect de Ordonanta de Urgenta privind modificarea Codului Fiscal. Consiliul Investitorilor Straini sustine ca daca s-ar adopta modificarile Codului Muncii propuse de ei, s-ar reduce cu 1% rata somajului, ceea ce inseamna echivalentul a peste 84.000 de noi locuri de munca.

Cei sase investitori straini si Nuclearelectrica nu au ajuns la un acord asupra continuarii proiectului, scrie Adevarul - prima dintre cele doua unitati nucleare de la Cernavoda ar putea fi gata abia in 2018, fata de 2016, cum se estima pana acum, urmand ca unitatea cu numarul 4 sa functioneze din 2019. Cresterea preturilor este dublata de reducerea salariilor, avand in vedere ca salariul mediu net a scazut in ultimele 12 luni cu 2,6%, iar preturile au crescut cu 7,8%.

Vreti sa cumparati o masina si ati gasit un chilipir pe internet? Ganditi-va de doua ori inainte de a-i trimite banii vanzatorului, sfatuieste Romania Libera, care explica mecanismul fraudei prin Western Union puse la cale recent de o retea de romani. Datele BNR arata ca bancile sunt din ce in ce mai putin interesate de clienti noi, in contextul in care numarul interogarilor la Centrala Riscurilor Bancare privind situatia clientilor potentiali a scazut de trei ori fata de 2008.

Mihai David, directorul general al Hidroelectrica, sustine ca reprezentantii Franklin Templeton, care administreaza Fondul Proprietatea, nu s-au informat inainte de a vorbi despre costurile ridicate de productie ale Hidroelectrica, dand dovada de "amatorism", noteaza Ziarul Financiar. Daca in 2011 vom iesi din recesiune, "cresterea economica va urca dealul cu numai doua locomotive, exportul si investitiile", afirma Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7790854
7790854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.