Revista presei economice din Romania

Postat la 17 noiembrie 2010 47 afişări

Ordonanta 50 trece prin comisiile parlamentare in ritm de melc; casele de schimb, un paradis al evaziunii fiscale; harta preturilor la vacanta de Revelion; cum se fac afacerile cu lapte intr-o ferma de familie cu 200 de vaci.

Cele mai ieftine pachete turistice de Revelion la categoria trei stele costa mai putin de 100 de euro in Romania si pot fi petrecute la pensiunile din zonele de campie, scrie Gandul, trecand in revista ofertele de vacante de Revelion in Romania, Grecia si Bulgaria. Romania va avea din ce in ce mai multe spatii comerciale moderne in urmatorii cinci ani, insa tot magazinele traditionale vor ramane principala forma de comert, estimeaza compania GfK.

Desi sunt aproape 100 de articole care trebuie votate inainte ca ordonanta creditelor sa intre in plenul parlamentului, deputatii reusesc sa discute doar cate unul pe sedinta, astfel incat OUG 50 mai are de asteptat pana sa devina lege, relateaza Evenimentul Zilei. Locuintele vor continua sa se ieftineasca si anul viitor, iar scaderile de preturi vor fi de 5-10%, estimeaza expertii citati de acelasi ziar.

Nu proiectele-gigant, precum Nabucco, pot rezolva problemele energetice ale Romaniei, ci utilizarea surselor regenerabile, in special a biomasei, spune omul de afaceri Jean Valvis, citat de Adevarul. Ziarul publica si un reportaj despre singura ferma bio de melci din judetul Satu Mare, apartinand unui tanar care a infiintat-o in urma cu doi ani printr-un proiect SAPARD, iar anul acesta va exporta in Italia primele trei tone de melci.

Romania Libera isi intituleaza "Paradisurile fiscale de la coltul strazii" un reportaj despre evaziunea fiscala practicata de casele de schimb valutar si care continua, in ciuda amenzilor de 100.000 euro primite numai in acest an de aceste institutii. Centura de ocolire a Constantei este un proiect in valoare de aproximativ 437,8 milioane lei si care ar fi trebuit sa fie gata pana in 2011, insa starea vremii si sapaturile arheologice din zona intarzie lucrarile.

SIF Moldova a devenit unul dintre principalii actionari ai Bursei, alaturi de Erste si Templeton, scrie Ziarul Financiar: societatea a ajuns sa detina un pachet de circa 4,5% din capitalul BVB in urma unor achizitii facute in octombrie si nu exclude cresterea participatiei in perioada urmatoare. Despre dificultatile vietii de fermier, in reportajul "Viata la tara: cum se fac afacerile cu lapte intr-o ferma de familie care are grija de 200 de vaci".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7723109
7723109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.