Revista presei economice din Romania

Postat la 12 noiembrie 2010 16 afişări

Amanarea obligativitatii dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna si inaugurarea a zece kilometri de autostrada de catre premierul Emil Boc tin prima pagina a paginilor de economie din publicatiile romanesti.

Premierul Boc va inaugura, sambata, inca 10 kilometri ai Autostrazii Transilvania, intre Turda si Campia Turzii, dupa un an de la deschiderea primilor 42 kilometri, portiunea construita pana in prezent cu finantarea statului depasind cu putin 10% din traseul total la 6 ani de la lansarea proiectului, informeaza Gandul. Publicatia mai scrie ca, Romania are un buget cu venituri si cheltuieli nerealiste care duce lipsa de credibilitate, cea mai mica absorbtie a fondurilor europene dintre tarile UE, o administratie fiscala teritoriala care creste costurile de colectare si care ar trebui inlocuita cu un sistem informatic bine pus la punct si un call-center, potrivit evaluarii functionale efectuate de Banca Mondiala in sistemul de finante publice, in institutii precum Ministerul de Finante si ANAF.

Obligativitatea dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna, amanata, sustine Evenimentul Zilei: soferii de autoturisme si autovehicule cu greutatea de peste 3,5 tone nu vor fi obligati sa-si echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna in acest sezon, insa vor plati amenzi daca vor bloca drumurile nationale din cauza nedotarii corespunzatoare. Pe de alta parte, retroactivitatea nu este o problema care trebuie luata in discutie in Ordonanta de Urgenta nr. 50/2010, au declarat oficiali din Comisia Europeana, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu.

Toamna blanda ar putea spori recolta din 2011, sustine Romania Libera, mentionand ca agricultorii spera ca vremea neobisnuit de calda din aceasta toamna sa le aduca recolte bogate la anul. De asemenea, si in pomicultura specialistii asteapta productii mari in 2011.

Dezbateri aprinse pe comisioanele bancare: Adevarul scrie ca membrii Comisiei Buget-Finante din Camera Deputatilor nu au reusit sa ajunga ieri la un consens pe tema comisioanelor reglementate de Ordonanta 50/2010. Discutiile pe Ordonanta creditelor s-au blocat din nou ieri in comisie. De data aceasta, miza a fost una mult mai mare: comisioanele percepute de banci.

Basescu catre investitori: Munca la negru a devenit sport national, scrie Ziarul Financiar, notand ca presedintele Romaniei le-a reprosat ieri sefilor celor mai mari companii cu capital strain, intr-o dezbatere despre relansarea economiei, ca neplata taxelor sau angajarea de forta de munca la negru au devenit "un sport pentru mediul de afaceri". El afirma ca 1,6 milioane de romani lucreaza fara forme legale in timp ce oficial sunt numai 4,5 milioane de salariati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
economie,
afaceri
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7710394
7710394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.