Revista presei economice din Romania

Postat la 11 noiembrie 2010 15 afişări

Impactul blocajului din Parlament asupra acordului cu Fondul Monetar International si ultimele raportari despre rata inflatiei tin prima pagina a paginilor de economie din publicatiile romanesti.

Daca Parlamentul nu reuseste sa adopte, in cel mult sase saptamani, legea pensiilor, a salarizarii unitare si pe cea a bugetului, asa cum a cerut FMI, acordul cu Fondul ar putea fi pus in pericol, informeaza Gandul. Publicatia mai scrie ca, in perioada urmatoare, se anunta restructurarea personalului de la Banca Nationala a Romaniei, insa nu din toate directiile, pentru ca numai angajatii care fac supraveghere bancara in teritoriu sunt vizati de masura.

Hainele se vor scumpi, pretul bumbacului a ajuns la nivel-record in SUA, sustine Evenimentul Zilei: cererea uriasa de bumbac provenita din China, care a efectuat achizitii agresive pe pietele internationale, a facut ca pretul acestuia sa atinga niveluri-record la bursele americane, ceea ce va duce la scumpirea hainelor, din primavara lui 2011. Pe de alta parte, Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, a precizat ca protestul de la Finante, care a avut loc la jumatatea lunii octombrie, ar putea fi reluat dupa ce presedintele Traian Basescu a retrimis in parlament Legea de modificare a OUG 1/2010, nefiind de acord cu modificarile aduse acestei legi.

Unde se opresc scumpirile?, se intreaba Romania Libera, mentionand ca rata anuala a inflatiei s-a accentuat in octombrie la aproape 7,9%, iar analistii financiari estimeaza un avans usor, superior valorii actuale, pentru sfarsitul anului.

Samsarii din imobiliare se muta in sectorul eolian: Adevarul scrie ca investitorii care pana acum doi ani umflau ca un balon piata imobiliara s-au indreptat spre energiile regenerabile, sector unde cresterea este la fel de nesanatoasa, spun specialisti din domeniu. Statul roman acorda stimulente importante investitorilor in energiile regenerabile, desi nu se cunoaste impactul acestora asupra sistemului energetic si asupra facturii platite de populatie.

BNR despre ideea de a taxa suplimentar bancile: Vom respecta decizia europeana, scrie Ziarul Financiar, notand ca ideea de a taxa suplimentar bancile considerate responsabile pentru declansarea actualei crize mondiale, care se cristalizeaza in cancelariile europene, este privita cu detasare de prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, care se limiteaza la a spune ca Romania va respecta decizia europeana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
economie,
afaceri,
acord,
FMI,
inflatie
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7707219
7707219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.