Revista presei economice din Romania

Postat la 25 octombrie 2010 10 afişări

Sebastian Ghita, patronul Asesoft, preia managementul Realitatea TV; noua candidati pe loc la targul Angajatori de Top; o companie chineza investeste la Somesul Dej 350 de milioane de euro.

Fiecare dintre cei 15.000 de tineri care au venit la targul de joburi de la Sala Palatului din Bucuresti a lasat cel putin zece CV-uri la standurile companiilor participante, la o oferta de doar 1.650 de posturi, consemneaza Gandul; targul se desfasoara in continuare online, pe site-ul www.hipo.ro, pana la sfarsitul lunii noiembrie. O banca de celule stem s-a deschis de curand in Pipera; pastrarea probelor costa 3.590 de lei, plus 190 de lei anual.

Negocierile dintre omul de afaceri Cristian Burci si Sorin Ovidiu Vintu privind tranzactia postului Realitatea TV au esuat astfel incat Sebastian Ghita, patronul grupului de firme Asesoft, va prelua managementul televiziunii de stiri si va achita datoriile acesteia, urmand ca Vintu sa ramana doar actionar, anunta Evenimentul Zilei. Executivul a aprobat un memorandum care prevede instituirea, cel mai probabil de anul viitor, a taxei de acces pe autostrazi, in paralel cu sistemul rovinietei.

Chinezii investesc la Dej 350 de milioane de euro: compania de stat Avic din China a semnat un acord prin care va dezvolta capacitatile de productie de la combinatul de celuloza si hartie Somesul Dej, scrie Adevarul. Valeriu Tabara are si el, ca si predecesorii sai la Ministerul Agriculturii, un plan propriu de refacere a sistemelor de irigatii: va propune Comisiei Europene includerea in platile de agro-mediu a unor masuri de combatere a desertificarii.

Reprezentantii patronatelor propun delegatiei FMI reducerea cotei unice la 10%, a CAS la 41%, TVA la produsele agricole de 5% si o tinta de deficit bugetar pentru 2011 mai mare de 4,4%, care ar asigura sumele necesare pentru investitiii publice de trei miliarde de euro in 2011, informeaza Romania Libera. Tulcea va avea o Bursa a pestelui, cel mai probabil pana in primavara anului 2012, investitie pentru care fondurile necesare, de circa 200.000 de euro, provin in majoritate de la UE.

Ziarul Financiar scrie ca depozitele populatiei si ale firmelor mici la bancile comerciale vor fi garantate din 2011 pana la echivalentul a 100.000 de euro, dublu fata de nivelul actual, Guvernul pregatind in prezent o ordonanta pentru instituirea noului plafon. "Am vazut aici masini pe care nu le-am vazut in Milano sau in Israel", declara managerul unei companii israeliene producatoare de diamante si bijuterii, care justifica astfel de ce Romania este un loc ideal pentru afacerea lui.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7553277
7553277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.