Revista presei economice din Romania

Postat la 04 august 2010 11 afişări

Locuintele s-au ieftinit in iulie cu 74 euro/mp faţă de aceeaşi perioadă din 2009, expertii fiscali critica aspru ordonanta de modificare a Codului Fiscal, iar dealerii auto mizeaza mai curand pe vanzarile de masini second-hand.

In plina vara, preturile locuintelor au atins un nou minim al ultimilor ani, dupa scaderi de aproape 50% fata de perioada de boom imobiliar, insa specialistii sustin ca nu mai sunt posibile ieftiniri semnificative in continuare, scrie Gandul. Bancile au cerut FMI si CE sa impuna Guvernului modificarea ordonantei care prevede limitarea comisionului de rambursare anticipata.

De la 1 ianuarie 2011, jumatate din minele existente vor intra intr-un plan de inchidere cu termen final de aplicare 2014, ceea ce inseamna alte cateva mii de someri, anunta Evenimentul Zilei. Expertii in resurse umane spun ca sunt peste 300.000 de romani care au al doilea job, iar unii au chiar si trei, de cele mai multe ori cu cate o colaborare in IT, contabilitate sau PR.

Romania Libera scrie ca fermele de porci au nevoie de investitii de un miliard de euro pentru a putea exporta in UE, daca Bruxellesul isi va da avizul in aceasta luna pentru reluarea exporturilor de carne, interzise in 2003 din cauza pestei porcine. Proprietarii de pensiuni si de hoteluri din Muntii Apuseni au gasit o metoda inedita pentru a-si pastra clientii: in Tara Motilor, insasi mancarea a devenit "obiectiv turistic".

Ordonanta de modificare a Codului Fiscal este conceputa prost, iar normele metodologice nu clarifica nimic, considera expertii fiscali cu care a discutat Adevarul si care sustin ca o buna parte a firmelor, dar si a platitorilor de taxe si impozite vor migra in economia neagra. Dupa un inceput de an foarte bun, in care consumul de gaze si electricitate a avut o evolutie ascendenta, piata o ia din nou la vale, din cauza masurilor de austeritate.

Daca in urma cu trei ani era vedeta regiunii din punctul de vedere al fondurilor straine de investitii, Romania a ajuns acum la coada clasamentului, alaturi de Ucraina, spune seful fondului Gemisa Investments, citat de Ziarul Financiar. Dealerii de masini noi se asteapta la cresteri mai curand din partea diviziilor de second-hand, dupa ce vanzarile de masini second-hand au crescut cu circa 20% in prima jumatate a anului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6765821
6765821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.