Revista presei economice din Romania

Postat la 19 iulie 2010 44 afişări

Turismul de weekend, salvarea litoralului; portretul-robot al unui patron de IMM din Romania; bancile scot la licitatie si vile de peste 100.000 de euro; circulam mai putin cu trenul si mai mult cu masina, desi in Europa tendinta e inversa.

Pretul painii romanesti se umfla cu apa de ploaie, titreaza Evenimentul Zilei: recolta de grau va scadea din cauza ploilor abundente pana la circa 3 tone/ha, de la circa 5 tone/ha anul trecut, iar painea se va scumpi deoarece vom apela la importuri. Cei mai multi dintre micii patroni de la noi au intre 45 si 60 de ani, sunt barbati si aproape o treime dintre ei au doar studii liceale, arata un sondaj facut de Consiliul National al IMM-urilor.

Romania Libera scrie despre turismul de weekend pe litoral, constatand ca ultimul sfarsit de saptamana a adus un numar record de turisti pe litoral, dar cifra e doar la jumatate fata de cea inregistrata in aceeasi perioada din 2009. Transportatorii rutieri pierd 30% din cifra de afaceri din cauza soselelor proaste, ceea ce inseamna venituri inferioare cu 2,12 miliarde de euro, respectiv 1,7% din PIB, socoteste acelasi ziar.

Adevarul publica o radiografie comparativa a industriei de turism la Marea Neagra din Romania si Bulgaria, cu tot cu istoricul privatizarilor si al investitiilor facute si, bineinteles, cu rezultatele, mai nefavorabile Romaniei decat s-ar crede la prima vedere. Daca europenii prefera sa circule cu trenul - un mijloc de transport mai rapid şi care protejeaza mediul, in Romania numarul celor care aleg calea ferata s-a micşorat de şase ori in ultimii 20 de ani.

Impozitul minim va fi eliminat in octombrie sau noiembrie, urmand sa fie inlocuit cu un impozit forfetar, aplicat pe anumite sectoare economice - anuntul in acest sens al premierului Emil Boc a fost intampinat cu neincredere de reprezentantii IMM-urilor, citati de Gandul. Folosirea rezervei de catre stat incalca statutul BNR, normele UE si Constitutia, declara Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, dupa ce un senator liberal a propus ca o parte din rezerve sa ajunga in bugetul statului.

Samsung vrea sa vanda un milion de telefoane mobile pe an in Romania, pentru a detrona Nokia de pe primul loc in topul vanzarilor de telefoane mobile inteligente (smartphones), scrie Ziarul Financiar. Dupa masini, apartamente si terenuri, pe site-urile bancilor au inceput sa apara tot mai des anunturi cu vile de peste 100.000 de euro scoase la licitatie, chiar azi urmand sa aiba loc doua licitatii cu astfel de proprietati.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6606656
6606656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.