Reuters: Europa emergenta se pregateste pentru contagiune cu scuturile de aparare ridicate

Postat la 29 iulie 2011 10 afişări

Statele rasaritene din Uniunea Europeana isi consolideaza scuturile de aparare a economiilor, create in ultimii doi ani, pentru a se proteja de riscurile de extindere a crizelor datoriilor din Statele Unite si zona euro, comenteaza Reuters.

Regiunea este mai bine pregatita din punct de vedere bugetar, iar cele mai mari riscuri sunt retragerile de capital si impactul asupra comertului, se arata in articol. In pofida acordului de saptamana trecuta pentru sustinerea Greciei, persista dubiile legate de solvabilitatea tarilor periferice din zona euro si incertitudinile legate de capacitatea politicienilor americani de a ajunge la un acord de reducere a deficitului bugetar si crestere a limitei de indatorare, ceea ce a adus investitorii la limita rabdarii. Dupa prabusirea Lehman Brothers, in 2008, vanzarea activelor riscante a dus la reducerea cu un sfert a valorii valutelor din Europa Centrala si de Est fata de euro, iar randamentele obligatiunilor au atins maxime multianuale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
reuters,
economie,
zona euro
/actualitate/reuters-europa-emergenta-se-pregateste-pentru-contagiune-cu-scuturile-de-aparare-ridicate-8539724
8539724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.