​Reportaj ZF. Cum arată Stup, proiectul creat de Banca Transilvania pentru a susţine crearea şi dezvoltarea afacerilor antreprenoriale

Autor: Miruna Diaconu Postat la 29 iulie 2022 124 afişări

„Creşterea Băncii Transilvania este datorită comunităţii din jurul băncii, fondatorii, angajaţii, clienţii şi am zis că trebuie să începem să creăm spaţii unde putem să venim împreună cu clienţii noştri, să îi ajutăm să lanseze businessuri, să facă îmbunătăţiri sau schimbări. Acest lucru am vrut să facem cu Stup, o comunitate Este un concept care va fi în dezvoltare, va fi un proiect fluid, o să încercăm să îmbunătăţim continuu, o să învăţăm de la parteneri şi clienţi, dacă proiectul va fi de succes, vrem să ne extindem şi în alte oraşe”, rezumă Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, noul proiect Stup, prin care micii antreprenori vor fi ajutaţi pentru crearea şi dezvoltarea afacerilor.

Banca Transilvania a deschis Stup, un spaţiu fizic, dar şi virtual, dedicat susţinerii comunităţii de antreprenori. Prin acest proiect, BT îşi propune să creeze infrastructura necesară conectării antreprenorilor cu furnizorii de servicii şi produse care să îi ajute la înfiinţarea, gestionarea sau managementul unei afaceri.

Totodată, în cadrul Stup vor fi organizate diverse evenimente dedicate antreprenorilor.

Stup, aflat pe Calea Şerban Vodă din Bucureşti, adăposteşte atât o parte din echipa BT Mic, cât şi partenerii băncii, care vor ajuta la sprijinirea antreprenorilor.

„Ne-am gândit cum ar fi să existe un loc în care orice antreprenor, atunci când el are nevoie, găseşte pe cineva cu care să poată să discute despre o problemă, găseşte pe cineva care poate să îi ofere un serviciu sau un produs pentru problema pe care o are, mai mult, găseşte pe cineva care să îl ajute să înveţe cum să folosească respectivul produs sau serviciu. Iniţiativele în piaţă sunt limitate, valoarea adăugată şi plusul este să poţi să oferi ceva atunci când nevoia există. Aşa a apărut Stup. Pornind de la dorinţa că vrem un loc în care pot să vină oricând, este accesibil pentru orice antreprenor, fie că vorbim de un şofer de taxi, fie că vorbim de ultima companie de tech din piaţă. Este loc în care se discută foarte aplciat despre situaţia punctuală, despre businessul persoanei respective şi găsind o soluţie”, spune Cristina Sindile, CEO BT Mic.

În cadrul Stup, orice antreprenor, indiferent de businessul sau ideea pe care o are, poate să îşi găsească rezolvări la problemele sau nelămuririle pe care le are, cam asta îşi propune BT prin intermediul acestui proiect. Stup se adresează celor care vor să îşi deschidă businessuri, site-uri, magazine online, să facă campanii de digital marketing, să francizeze afaceri şi multe altele.

CEO-ul BT spune că prin acest proiect nu este urmărit obţinerea profitului, ci crearea unei comunităţi şi creşterea mediului anteprenorial românesc. „Dacă România o duce prost şi noi o ducem prost”, spune Omer Tetik.

Antreprenorii care pot veni la Stup nu trebuie să fie clienţi ai BT, adaugă reprezentanţii băncii.

La Stup nu se găseşte miere, dar se pot găsi soluţii. Într-un spaţiu de 2.500 mp, dotat cu săli de conferinţă, birouri şi diverse spaţii, antreprenorii şi cei care au idei de businessuri îşi pot pune pe picioare micile afaceri.

„Prin prisma experienţei personale şi profesionale, noi bancherii suntem la intersecţia dintre antrerprenori, soluţii şi produse din piaţă şi alte iniţiative. Acesta este norocul nostru, avem acces la tipul acesta de informaţii. Fiecare are în cercul de prieteni oameni foarte pasionaţi de o serie de lucruri şi încearcă să îşi facă un business, trecerea de la pasiune la business nu este facilă de fiecare dată şi sunt o serie de anxietăţi prin care trec. Nu ştiu de unde să înceapă, nu ştiu cu cine să vorbească, le este teamă să greşească şi sunt o serie de lucruri care de multe ori ne limitează din acţiuni”, mai spune Cristina Sindile.

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creare,
sustinere,
reportaj,
antreprenori,
banca,
bt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.