REPORTAJ: Sfârşit de an şcolar cu coroniţe asortate ţinutei, parada modei şi mese la restaurant

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 19 iunie 2015 420 afişări

Vineri a fost ultima zi de şcoală pentru mai bine de 2,5 milioane de elevi, eveniment marcat de festivităţi grandioase, unele încheiate cu o masă la restaurant pentru copii, părinţi şi dascăli, altele în curtea şcolii, unde puteau fi admirate ţinute de scenă cu coroniţe asortate.

Peste 2,5 milioane de elevi au intrat, vineri, în vacanţa de vară. Astfel, serbarea de sfârşit de an este prilej de bucurie pentru mai toţi şcolarii, cu excepţia celor care au "boabe", cum zic ei, şi mai trebuie să înveţe pe vară. Dar cei mai fericiţi sunt, de departe, premianţii. La clasele mici, puţin sunt cei care nu primesc premii.

Cei mici au venit însoţiţi de aproape toată familia: părinţi, bunici, unchi, fraţi şi surori. Zarva din curtea şcolii pare de neoprit.

"Am învăţat mult, ca să iau coroniţă", spune Mihai, care a trecut în clasa a VI-a. Din spate, bunicul comentează: "Nu a învăţat prea mult. Putea şi mai mult. Să vedem ce va face la anul". Băiatul răspunde apăsat "Ba am învăţat mult" şi nu mai vrea să continue discuţia. În fond, a luat coroniţă, în clasa a V-a. Aceasta a fost făcută din crizanteme mici albe cu fire violet, asortată la ţinuta impecabilă alcătuită din panataloni lila, cămaşă albă şi cravată lila.

Cu cât cresc, elevii preferă să vină singuri la serbare pentru ca după aceea să petreacă nestingheriţi cu colegii şi pietenii.

Dana a terminat clasa a IX-a. Şi ea are coroniţă pe cap. O coroniţă cu flori mici albe alternând cu unele galbene. Poartă o fustă scurtă neagră cu auriu.

"Sunt tare, am luat coroniţă şi acum. Aş vrea să iau coroniţă tot liceul", spune Dana.

Astfel, de ieri a început "raiul florăreselor". "Am împletiti zeci de coroniţe. Am făcut artă, le-am vândut la comandă cu 50 de lei. Păi erau de lux", povesteşte Florica, florăreasă din Berceni.

Negustorii au făcut coroniţe pentru toate buzunarele, de la cele de 5 lei, din palstic, pe care "le ai toată viaţa", la adevărate aranjamente cu orhidee, trandafiri exotici, garoafe din Olanda, flori de câmp şi liliac.

După vacanţa de vară, elevii vor reveni la cursuri în 14 septembrie.

Cei care nu au promovat la toate materiile se vor prezenta la şcoală mai devreme, în perioada 17 - 19 august, pentru corigenţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AN ŞCOLAR,
FESTIVITATE,
/actualitate/reportaj-sfarsit-de-an-scolar-cu-coronite-asortate-tinutei-parada-modei-si-mese-la-restaurant-14475948
14475948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.